top of page

OVER MIJ

66585543_10218264230535178_1149020892618

BARBARA

OVER MIJ

Ik ben in Brabant opgegroeid, waar mijn moeder altijd bezig was met planten en stekken. Het hele huis stond vol met planten. Zo ook buiten; een kruidentuin, een siertuin, een pluktuin en een moestuin. Vanaf dat ik op mijn zeventiende op kamers ging heb ik jarenlang geprobeerd om één plant in leven te houden maar helaas zonder succes. 

KAMERPLANTEN

Wanneer het ‘groene kwartje’ viel, en waarom, ik weet het niet meer precies. Maar sinds een paar jaar is het gelukkig anders, ik heb rust en liefde ontwikkeld voor kamerplanten. 

Ik doe dagelijks een rondje planten en kijk wat iedere plant nodig heeft. Door er zoveel aandacht en liefde aan te geven, voel ik dat het ook weer terugkomt bij mij.

 

STEKKEN

Een van de mooiste momenten van een plantenleven vind ik het stekken, om worteltjes uit een stekje te zien groeien. In de webshop kun je alles vinden om je planten te stekken, van schaartjes tot complete steksets.

DUURZAAMHEID

De producten zijn zo duurzaam mogelijk geproduceerd en indien mogelijk gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn de houten stekstations gemaakt in een ambachtelijk centrum van een GGZ instelling in Noord Brabant. 

De plantendouche is gemaakt van glas en gaat een leven lang mee, evenals de insectenverdelger die je iedere keer opnieuw kan bijvullen met je eigen brouwsel (aangegeven met streepjes op de fles), waardoor je geen plastic flessen meer hoeft te kopen. 

Ik hoop met  StekLab ook anderen te inspireren om eigen planten op deze manier te vermeerderen. Zo leer je de behoeftes van je eigen planten ook beter kennen!

bottom of page