top of page

MICANS ONDER WATER

Bijgewerkt op: 19 sep. 2020

Een aantal maanden geleden zette ik een kaal stengeltje van mijn Philodendron Scandens Micans in een stekvaasje.

Gewoon, omdat ik niets weg kan gooien en benieuwd was of er nog leven uit zou komen. Een lange tijd keek ik er niet naar om, hij stond een beetje verstopt tussen alle andere stekvaasjes. En nu, na een maand of 2,3 zie ik ineens dat hij, vooral ónder water, tot een heuse plant is uitgegroeid! En hij groeit zelfs boven water ook door, maakt alweer een nieuw blad aan <3

Ik durf hem niet uit het water te halen, de laatste keer dat ik een 'onderwatermicans' in een potje aarde zette verschrompelden de 'waterblaadjes' binnen een dag. Ik laat deze dus gewoon op water staan en zal zo nu en dan een update geven. Het is ook gewoon heel fijn om naar te kijken! :)

Oja, voeding geef ik 'm niet, alleen zo nu en dan wat vers water uit de kraan.

Keep you posted!De Micans uitgegroeid tot onderwaterplant.


Fijn om naar te kijken :)


Maakt een blaadje aan boven water.

Het blaadje begint zich uit te rollen.RIP MICANS


Inmiddels is het alweer een hele tijd geleden dat ik de Micans uit het water haalde en in de aarde verpotte. Helaas verschrompelden de blaadjes gedurende de eerste week, de Micans overleed.

Conclusie: blaadjes die in water groeien, moeten erg wennen aan leven in lucht. Als je dus je 'onderwater micans' of ander plantje dat onder water blaadjes heeft gekregen in de aarde wil zetten, zorg dan dat je, vooral tijdens de eerste week, je plantje regelmatig sproeit met een fijne nevel. Mijn plantendouche heeft bij veel 'in water geboren' blaadjes succesvol bijgedragen aan het wennen aan lucht. Spray je plantje 2 x per dag met de douche gedurende de eerste week na het verpotten. Daarna kan de frequentie wat omlaag tot helemaal stoppen (vooral als het gaat om planten die niet van water houden).


294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page