PINK PRINCESS, WAAR BLIJFT UW ROZE?

In februari werd ik eindelijk eigenaar van een Philodendron Pink Princess. Een plant die al lange tijd op m'n wishlist stond. Voor €50,- inclusief verzendkosten werd hij bij me thuis afgeleverd. Wat op de site werd afgebeeld als een volle, roze bevlekte plant, kreeg ik binnen als zielig plantje met 4 kleine groene blaadjes en 1 afgebroken blad. Een flinke tegenvaller dus. De plant leek eigenlijk in niets op de plant waar ik van droomde.....

De PPP na een week.GROW BABY, GROW!


De plant kreeg een prominente plek in het raam op het zuidwesten, een plek met veel directe zon. De eerste maand deed de plant vrijwel niets maar werd ook niet lelijk. Na een maand piepte er eindelijk een klein slangetje uit een bladsteel, het begin van een nieuw blad. Iedere dag checkte ik het rolletje en draaide het blad om te zien of er al wat roze te zien was. Het leek alsof er roze inzat....Zo spannend!! Ik deelde de ontwikkeling bijna dagelijks op instagram;Zeg nou eerlijk, dit ziet er toch hoopvol uit! Het eerste blad had meteen een mooie, rozige gloed! Fingers crossed dat het een echt Pink Princess blad wordt!!

De meesten waren het met me eens, er zou wat roze in komen!


Bovenstaand verhaal herhaalde zich keer op keer. En nog steeds GEEN roze..... geen ienieminie vlekje.

Wel worden de bladeren steeds groter en roder, donkerder maar ok echt roder, een soort bordeaux rood. Het lijkt alsof de plant ineens volwassen wordt en een nieuw stadium in ingegaan. Toch blijft het roze weg😭.....

De laatste 2 bladeren zijn roder van kleur dan de eerste bladeren. De plant lijkt in een nieuw stadium te zijn belandt.


TOCH EEN BEETJE VERLIEFD


Ik vind de plant steeds mooier worden. De prachtige stevige, glanzende donkerrode bladeren lijken bij ieder nieuw blad nóg groter en roder te worden. Ik word toch een beetje verliefd op de plant. Hij blaakt ook van gezondheid.

Toch mis ik nog iets.... De beloofde prachtige roze vlekjes...

Vorige week besloot ik me te verdiepen in of je de plant tot kan 'helpen' om roze te produceren.

Naast alle tips die ik al opvolgde (de plant op een lichte plek, niet in directe zon, regelmatig voeding geven, groeilampen tijdens de donkere periodes) las ik over een tip die ik misschien ga opvolgen; stekken.

Ik heb dus nu met mezelf (en mn plant ) afgesproken dat als het volgende blad géén roze heeft, de kop eraf gaat. Méga spannend!!

7 nieuwe bladeren in 7 maanden. De laatste bladeren worden ineens donkerrood.....

Als dit blad geen roze laat zien zal ik de top gaan stekken.
170 keer bekeken0 reacties

Betalen kan met Ideal en Paypal.

Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden!

Vanaf €50 is het verzenden GRATIS!

  • Black Instagram Icon
  • Facebook Basic Black
  • Pinterest - Black Circle

© 2019 by STEKLAB.