top of page

PINK PRINCESS, WAAR BLIJFT UW ROZE?

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2022

over een experiment waarin ik probeerde roze in mijn geheel groene Philodendron Pink Princess te krijgen.


In februari werd ik eindelijk eigenaar van een Philodendron Pink Princess. Een plant die al lange tijd op m'n wishlist stond. Voor €50,- inclusief verzendkosten werd hij bij me thuis afgeleverd. Wat op de site werd afgebeeld als een volle, roze bevlekte plant, kreeg ik binnen als zielig plantje met 4 kleine groene blaadjes en 1 afgebroken blad. Een flinke tegenvaller dus. De plant leek eigenlijk in niets op de plant waar ik van droomde.....

De PPP na een week.GROW BABY, GROW!


De plant kreeg een prominente plek in het raam op het zuidwesten, een plek met veel directe zon. De eerste maand deed de plant vrijwel niets maar werd ook niet lelijk. Na een maand piepte er eindelijk een klein slangetje uit een bladsteel, het begin van een nieuw blad. Iedere dag checkte ik het rolletje en draaide het blad om te zien of er al wat roze te zien was. Het leek alsof er roze inzat....Zo spannend!! Ik deelde de ontwikkeling bijna dagelijks op instagram;Zeg nou eerlijk, dit ziet er toch hoopvol uit! Het eerste blad had meteen een mooie, rozige gloed! Fingers crossed dat het een echt Pink Princess blad wordt!!


Bovenstaand verhaal herhaalde zich keer op keer. En nog steeds GEEN roze..... geen ienieminie vlekje.

Wel worden de bladeren steeds groter en donkerder maar ook echt roder, een soort bordeaux rood. Het lijkt alsof de plant ineens volwassen wordt en een nieuw stadium in ingegaan. Toch blijft het roze weg😭.....

De laatste 2 bladeren zijn roder van kleur dan de eerste bladeren. De plant lijkt in een nieuw stadium te zijn beland.


TOCH EEN BEETJE VERLIEFD


Ik vind de plant steeds mooier worden. De prachtige stevige, glanzende donkerrode bladeren lijken bij ieder nieuw blad nóg groter en roder te worden. Ik word toch een beetje verliefd op de plant. Hij blaakt ook van gezondheid.

Toch mis ik nog iets.... De beloofde prachtige roze vlekjes...

Dus ben ik gaan zoeken op internet naar tips.

Naast alle tips die ik al opvolgde (de plant op een lichte plek, niet in directe zon, regelmatig voeding geven, groeilampen tijdens de donkere periodes) las ik over een tip die ik misschien ga opvolgen; stekken.

Ik heb dus nu met mezelf (en mn plant ) afgesproken dat als het volgende blad géén roze heeft, de kop eraf gaat. Méga spannend!!

7 nieuwe bladeren in 7 maanden. De laatste bladeren worden ineens donkerrood.....

Als dit blad geen roze laat zien zal ik de top gaan stekken.
DE TOP IS ERAF

19 november 2020


Het is zover. De top is er eindelijk af. Doodeng vond ik het, niet alleen omdat dit mijn prijzigste plant is tot nu toe, maar ook omdat ik toch altijd het idee heb dat ik de plant pijn doe als ik de schaar erin zet.

Maar goed, het is gelukkig alweer een hele tijd geleden dat de top eraf is, de 2 delen zijn beide alweer zelfstandige plantjes geworden. Alleen...nog geen sprankje roze..

Sorry Princess...

Hoop dat ik m geen pijn deed.........

20 Februari 2021. De moederplant heeft een eerste nieuw blad aangemaakt. De top is nog hetzelfde. Hij heeft de grootste klap gehad dus het zal wat langer duren voordat er nieuwe groei ontstaat.

5 april 2021, een nieuw blad in de maak.OORDEEL ZELF!

16 april 2021


De afgelopen jaren ben ik verslaafd aan alle fora en Facebook pagina's die hun kennis delen over planten. Zo leerde ik over deze plant dat hij -indien geen roze- met meer licht en door stekken meer roze kan geven. Dus ik stekte en zette beide moeder en kind in meer licht. En er gebeurde iets heel vreemds.....

Een groen blad ontwikkelde een roze vlek!!

16 april 2021, ik ontdek een klein roze vlekje op een voorheen groen blad. YES!! Het laatste nieuwe blaadje is weer groener dan de vorige, grotere bladeren. Er lijkt wel wat variegatie in de steel te zitten, alleen met groen en rood en geen roze.

Even inzoomen. Het vlekje is duidelijk roze en geen beschadiging van het blad.


Binnenkort zal ik ook foto's plaatsen van de moederplant, die sinds hij (of zij) in ene raam op het zuidwesten hangt, blad na blad aanmaakt! Alleen helaas nog steeds zonder roze...MOEDERPLANT VERRAST!!

17 april 2021


Sinds de moederplant verplaatst is naar het raam in het zuidwesten groeit hij veel sneller dan ervoor. Helaas blijven de nieuwe blaadjes groen..

Totdat ik gisteren het allernieuwste blad eens goed bestudeerde.... De bovenkant was donkerrood, bijna zwart. Maar de onderkant........(scroll down!).....

iniminie roze vlekje linksboven op het blad geeft hoop!


...heeft roze vlekjes!!! Yes!! Het heeft dus ruim een jaar en veel onderzoek gekost om eindelijk roze te krijgen. Maar meer dan de moeite waard geweest om alle tips op te volgen.

roze vlekjes aan de onderkant van het blad, yey!!MOEDERPLANT GEEFT EEN HALFMOON <3

6 augustus 2021


Tijd om weer eens te posten, er is in de tussentijd heel wat gebeurd! Mijn ppp is een volwaardige pp aan het worden. Wat ben ik blij dat ik hem getopt heb! Een paar weken geleden rolde er een veelbelovend blad uit......een HALFMOON! Hoe blij kan een mens zijn met een uitrollend blaadje! De stek is inmiddels ook hard gaan groeien en laat zijn eerste roze 'belofte zien'. Zodra het blad is uitgerold zal ik een foto plaatsten! Zie hieronder het halfmoon blad én het nog opgerolde blad van de stek :)

moederplant; het ziet ernaar uit dat dit wel eens een halfmoon blad zou kunnen zijn......


yessssssssssss! In love met dit prachtige blad!


op de net zo roze Plant & Verpot Tarp <3. Shop 'm hier.de stek maakt mooie, grote bladeren aan. Dit zou kunnen komen door de mosstok waarin zij zich al goed vast heeft gezet met haar luchtwortelshet nieuwe blad belooft wat! Zodra het blad zich heeft ontrold zal ik een foto plaatsen!Conclusie;

Wil je meer roze in je Philodendron Pink Princess:

- zorg dat hij in een raam op het zuidwesten staat, en/of veel indirect licht krijgt. Zo min mogelijk tocht en een hoge luchtvochtigheid (hoewel ik geen luchtbevochtiger heb, dus niet verplicht voor een goede groei)

- mocht er geen roze inzitten, stek dan de top. De kans dat het roze dan naar buiten komt is mogelijk, bij mij lukte het!


CHOPCHOP

17 maart 2022


ruim een half jaar na de vorige post! en helaas, de plant heeft geen roze bladeren meer laten zien. Dussss...dat wordt weer het stekjes erin! De stekken gaan op de site, in een Pink Princess pakket.

1.495 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page