top of page

WATER GEVEN TIJDENS VAKANTIE

Bijgewerkt op: 25 jul. 2022

Waarschijnlijk heb je wel eens nagedacht over het bewateren van je planten tijdens je vakantie. Uiteindelijk komt het er vrijwel altijd op neer dat je de buurvrouw toch vraagt om eens (of een paar keer) in de week je jungle te bewateren. Heb je wel eens die beelden gezien van een pannetje met katoenen draadjes die naar je planten lopen? Nou, wie weet is mijn nieuwe experiment wel een natuurlijke oplossing daarvoor.

Ik heb nl. vorige week het einde van de luchtwortel van mijn Philodendron Xanadu in een vaas met water gestoken. Puur uit nieuwsgierigheid. En wat gebeurde er? Er groeiden waterwortels uit! Zou dat betekenen dat de plant al zijn water uit deze vazen opneemt en je dus wat volle vazen neer kan zetten en met een gerust hart op vakantie kan gaan? Bij wijze van experiment geef ik de plant een tijdje geen water. Tenzij hij zichtbaar dorst krijgt, dan zal ik 'm uiteraard niet laten lijden. Scroll down voor meer!

De water wortels die gegroeid zijn uit de luchtwortel van de Philodendron Xanadu.Bij wijze van experiment krijgt de plant een tijdje geen water. Hij zal zijn water via de luchtwortels uit de vazen moeten halen.Philodendron Xanadu

Deze Philodendron komt van origine uit een tropisch gebied. Met zijn diep ingesneden bladeren is deze weelderige plant een lust voor het oog. De Philodendron Xanadu maakt luchtwortels die je, als ze lang genoeg zijn, in de pot kan leiden. Hij verlangt niet zo veel aandacht, maar doordat hij uit een tropisch klimaat komt houdt hij van een vochtige omgeving. Verwen hem daarom zo nu en dan met een lekkere sproeibui.

Standplaats: halfschaduw/gedempt licht | Water: regelmatig water geven, houdt van een vochtige grond | Extra: makkelijk te verzorgen, de bladeren doen het ook goed in de vaas.


WEEK 2


Na een week begint ook de tweede luchtwortel waterwortels te maken. De aarde om de plant voelt niet droog, zelfs wat vochtig.


Wortel 2 maakt ook waterwortels aan.


De plant heeft 2 luchtwortels die nu een week in vazen staan.De plant ziet er gezond uit.Het is alweer een heel tijd geleden dat ik gepost heb over mijn Xanadu. Helaas kreeg de plant nèt voor onze vakantie (begin juli) last van Spint en heb ik hem tijdens de vakantie naar buiten verplaatst. Het nadeel van een droge grond is dat er makkelijk spint in komt, spint houdt van droogte. Helaas zaten de vazen zó volgroeid met wortels dat ik de wortels eraf moest knippen. De plant heeft het dus wel heel lang uitgehouden zonder water in de aarde. Maar buiten doet hij het ook erg goed! Ik zal hem binnenkort weer naar binnen halen en een foto posten. De volgende keer is het wellicht handig om alleen al sjeik op vakantie gaat de lucht wortels op water te zetten, en ze erna er weer uit te halen en doorgaan met gewoon water geven.459 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page